Terugblik Nieuwjaarsborrel en rondleiding door de solotentoonstelling van Pauline Curnier Jardin ‘Hot Flowers, Warm Fingers’ in het Centraal Museum Utrecht.

Curator en ArtTable-lid Laurie Cluitmans verzorgde een rondleiding door de tentoonstelling ‘Hot Flowers, Warm Fingers’: de eerste tentoonstelling in de reeks ‘De verdieping’, waarbij het museum een kunstenaar of ontwerper uitnodigt voor een tentoonstelling op de bovenste museumverdieping. Pauline Curnier Jardin (Marseille 1980) toont werk van de laatste vijf jaar, waarin ze stereotype verbeeldingen van de vrouw bevraagt. We werden ondergedompeld in de betoverende wereld van Jardin’s installaties en films. Laurie’s rondleiding gaf boeiende achtergrondinformatie over de totstandkoming van de tentoonstelling en de relatie tussen museum en kunstenaar. Jardin werd uitgenodigd om objecten en kunstwerken uit de museumcollectie te tonen in een Wunderkammer in dialoog met haar eigen werken. De tentoonstelling is nog tot 21 april te bezichtigen.

Ter afsluiting kwamen we samen voor een ruim verzorgde nieuwjaarsborrel. Het was een ontspannen middag met veel bekende maar ook nieuwe gezichten. We waren ontzettend blij met de mix van oude en jonge leden, uit verschillende disciplines. Daar is ArtTable voor bedoeld.

Dank aan het Centraal Museum voor de ontvangst, Laurie voor de rondleiding en aan ons bestuurslid Eleonoor Jap Sam voor de organisatie.