Agenda

Van de leden Voor de leden: Moving Stories

Van de leden Voor de leden: Moving Stories

“Subliem” (NRC) en “Ontroerend” (Volkskrant): de veel geprezen tentoonstelling Moving Stories, de rijkdom van de Limes is nog tot 30 september te bekijken in Museum Het Valkhof. Moving Stories vertelt verhalen over migratie via kunst en archeologie en behandelt de vraag: Wat verlies je als je vertrekt uit je vaderland? Wat neem je mee? Wat hervind je? Door het historische verhaal heen zijn kunstwerken van vijftien hedendaagse kunstenaars uit een public-in-residence vervlochten die een bredere blik werpen op thema’s als onthechting, identiteit en het verlangen naar een thuis. Te zien zijn onder andere Jennifer Tee, Tudor Bratu, Susanne Khalil Yusef en Patricia Kaersenhout.

ArtTable-leden Hedwig Saam en Marie Stel nodigen je uit voor een bezoek aan de tentoonstelling. Om 15.00 u geeft conservator moderne en hedendaagse kunst Marie Stel een rondleiding. Susanne Khalil Yusef, een van de deelnemende kunstenaars, zal hierbij aansluiten. Om 16.30 u praten we na onder het genot van een hapje en een drankje in het museumcafé.

 
De tentoonstelling Moving Stories – de rijkdom van de Limes brengt archeologie en hedendaagse kunst met elkaar in dialoog rondom het thema migratie. Vanuit de geschiedenis van de Neder-Germaanse Limes, de Romeinse grens die tweeduizend jaar geleden door Nederland liep, wordt de verbinding gelegd met het heden. Een public-in-residence van vijftien mensen met een migratieachtergrond uit de regio Nijmegen werkten mee aan de tentoonstelling en het publieksprogramma, waarbij ze ook samenwerkten met de kunstenaars.

Schrijf je in voor Moving Stories