Agenda

Empowering Voices in de Praktijk

Empowering Voices in de Praktijk

In samenwerking met CBK Zuidoost organiseren we een bezoek aan de tentoonstelling The Third Dimension, een solotentoonstelling met bestaand en nieuw werk van patricia kaersenhout, samengesteld door curator Renske de Jong in de tijdelijke expositieruimte SHEBANG.

Speciaal voor de tentoonstelling maakte kaersenhout de film Le retour des femmes colibris, een film over de Franse Négritudebeweging uit de jaren 30-60 van de 20ste eeuw en de tot nog toe onderbelichte rol die zwarte vrouwen daarin speelden. Ook de andere werken uit deze expositie verbeelden verschillende, minder bekende, verhalen over vrouwen van kleur.

Samen met de erfgoed instelling Imagine IC organiseert CBK Zuidoost aanvullend een participatie project – onder leiding van Noémi Beyer – waarbij jonge activistische vrouwen met beeld en tekst reflecteren op het gedachtengoed van hun voorgangers uit de tentoonstelling.

Naast deze expositie bezoeken we, in hetzelfde gebouw, CommUnion: een installatie over de sociaal culturele betekenis van de urban dance the Cypher, samengesteld door Sandra Roberts. Zij is één van de junior curatoren die binnen het NEXT programma onder de vleugels van CBK Zuidoost het vak leert. Met NEXT biedt CBK Zuidoost specifiek jonge curatoren van kleur de gelegenheid werkervaring op te doen. Zo wil de organisatie bijdragen aan de verdere diversificatie van het werkveld actuele beeldende kunst.

Deze middag belooft vol inspiratie, uitwisseling en discussie te zijn en vormt een prachtig praktijkvoorbeeld voor de manier waarop CBK Zuidoost zich inzet voor het vergroten van de meerstemmigheid van de kunstsector.

Ik schrijf me in voor Empowering Voices in de Praktijk