Agenda

Nieuwjaarsborrel 2021

Nieuwjaarsborrel 2021

Om te proosten op het nieuwe jaar nodigt het ArtTable-bestuur alle leden uit voor een online nieuwjaarsbijeenkomst. Na een welkomstwoord van de voorzitter vertellen de nieuwe leden die zich in 2020 hebben aangesloten over hun achtergrond en activiteiten.

Vanwege de nieuwe maatregelen m.b.t. Covid-19 kon de bijeenkomst niet fysiek plaatsvinden in het Cobra museum. Directeur Lilian Bóza, curator Julia Steenhuisen en senior curator Hilde de Bruijn zullen de leden te woord staan en vertellen over de tentoonstelling over kunstenaar, activist en schrijver Claude Cahun (1894 – 1954).

Ruim 70 foto’s en fotomontages, voornamelijk afkomstig van Jersey Heritage Trust, worden getoond in Amstelveen met daarnaast ook publicaties en archiefmateriaal. De tentoonstelling laat zien hoe veelzijdig, vooruitstrevend en activistisch het werk van Cahun is. Haar opmerkelijke oeuvre bleef voor een breed publiek lange tijd onbekend, totdat zij door de feministische kunstbeweging werd herontdekt. Voor bekende fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin is zij een inspiratiebron. Ook David Bowie was een fan en maakte over haar een multimediale installatie. Niet alleen Cahuns werk, ook haar progressieve levenshouding op het gebied van gender en politiek is voor velen een voorbeeld.

 

Foto: Claude Cahun, Self-Portrait, 1929
Zie website Cobra Museum