Agenda

Leesclub 2.1

Leesclub 2.1

In aanloop naar het vijftienjarig jubileum van 2020 organiseert ArtTable een leesclub in het kader van het thema Diversify! In December 2020 gaat een tweede editie van de ArtTable leesclub van start.
Het programma omvat teksten van verschillende auteurs en biedt gelegenheid om kennis te maken met uiteenlopende invalshoeken op het debat rondom dekolonisatie, diversiteit en globalisering.

De opzet van de leesclub is laagdrempelig en het is geen lezing of educatief programma, maar een gezamenlijke verkenning van deze onderwerpen. Voorkennis is dus niet vereist, nieuwsgierigheid en een open blik zijn zeker welkom. ArtTable lid Alexandra Landré stelt het programma samen en begeleidt de gesprekken.

De leesclub vindt online plaats en er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Na aanmelding ontvangen de deelnemers uitgebreide inhoudelijke en praktische informatie.  Alvast een tipje van de sluier: voor de eerste editie lezen wij een stuk uit ‘Vistas of Modernity – decolonial aesthetics and the end of the contemporary’ van Rolando Vasquez. De publicatie is net verschenen als onderdeel van de essay reeks van het Mondriaanfonds, vers van de pers dus.