Agenda

Bijeenkomst met leden van ArtTable VS

Bijeenkomst met leden van ArtTable VS

Op 8 juli vindt er in het Lloyd Hotel een bijzondere bijeenkomst plaats met 17 leden van onze zustervereniging uit de Verenigde Staten.
Wij komen bijeen in het Lloyd Hotel waar een gesprek zal plaats vinden tussen Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis en Jessica Porter, directeur van ArtTable USA, waarna zij onder leiding van voorzitter Mirjam Westen met de aanwezige ArtTable leden in gesprek gaan.

Onderwerpen
In het gesprek zullen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen:
– ArtTable USA heeft een programma ontwikkeld waarin jong talent wordt gekoppeld aan leden die werkzaam zijn in instellingen, via internships. Hoe pakken ze dat aan? Hoe wordt geselecteerd?
– Zowel ArtTable US als ArtTable NL zijn tamelijk ‘witte’ organisaties. Porter heeft ervaring opgedaan in vorige functies met het ‘cultureel diverser’ maken van haar organisatie. Wat is haar visie op het cultureel diverser maken van kunstwereld? Wordt dit bereikt via positieve discriminatie?
– Hoe gaan culturele instellingen om met het koloniale verleden? Het Mauritshuis laat in de tentoonstelling ‘Bewogen beeld – Op zoek naar Johan Maurits’ (t/m 7 juli) de complexe geschiedenis zien van Johan Maurits en Nederlands-Brazilië, en de rol van prins Maurits in de slavenhandel. Hoe heeft het Mauritshuis dit aangepakt?