Agenda

Bezoek Sonsbeek 20→24

Bezoek Sonsbeek 20→24

Omdat de opening van Sonsbeek 20→24 verschoven is naar begin juli, vindt het geplande bezoek niet plaats op 24 juni maar op donderdag 8 juli.

Curator Aude Mgba zal de aanwezigen te woord staan en vertellen over het programma dat zichtbaar blijft met een doorlopend programma tot en met 2024.

Het concept waarmee Bonaventure Ndikung en zijn team aan de slag zijn gegaan heeft als titel meegekregen Force Times Distance: On Labour and its Sonic Ecologies (Kracht maal Afstand – Over Arbeid en de Landschappen van het Geluid). Aan de hand van de thema’s arbeid en het ‘sonische’ (geluid, muziek, oral history) wil Ndikung feit en fictie over Arnhem en de regio in verband brengen met verhalen wereldwijd. Met een keur aan nationale en internationale kunstenaars, denkers én zeker ook publiek wordt betekenis gegeven aan lokale en mondiale verschuivingen op het terrein van politiek, economie en technologie. Door kritisch naar het verleden te kijken en te luisteren naar alternatieve geschiedenissen en aspecten van gender, identiteit, ras en diaspora, onderzoeken sonsbeek20→24 en de betrokken kunstenaars modellen voor de samenleving van de toekomst.

Aude Christel Mgba (1991) is een onafhankelijke curator en woont in Kameroen en Nederland. Ze nam deel aan het curatoren programma van De Appel in 2018-2019. In 2017 werkte Aude als assistent-curator van Cécile Bourne-Farrell voor de SUD2017, een internationale triënnale voor kunst in de publieke ruimte, georganiseerd door doual’art, een centrum voor hedendaagse kunst, voor de stad Douala (Kameroen). Verder is ze lid van het Madrassa Collective.