Terugblik evenement: April in Paris

 

We kijken terug op een mooi evenement bij April in Paris georganiseerd door ons bestuurslid Pao Lien Djie. Bij Evi Vingerling werden we warm ontvangen in haar huis met bijzondere kunstcollectie. April in Paris is een privécollectie die op afspraak te bezoeken is. Hier ontmoetten we een netwerk van vrouwelijke kunstenaars (WAGA), waar Evi lid van is. Voor het eerst koppelden we ArtTable aan een ander netwerk. Dit was een interessante en leerzame ontmoeting.

Mirjam Westen gaf een bevlogen lezing over Liesbeth Brandt Corstius, ArtTable lid van het eerste uur. Mirjam werkte samen met Liesbeth in Museum Arnhem en sprak over haar ideeën over kunst, leidinggeven en feminisme.

Janice McNab sprak namens de WAGA over Hilma af Klint. Ze werkte mee aan onderzoek naar Klints leven wat getoond wordt in een grote tentoonstelling in Tate. In het najaar komt de tentoonstelling naar Kunstmuseum Den Haag. 

Dank aan ons bestuurslid Pao Lien Djie  voor de organisatie, Evi Vingerling voor het openstellen van haar huis, Mirjam Westen en Janice McNab voor het geven van deze inspirerende lezingen.