Meet the Member: Anne de Haij

Online

Community // Tijdens deze online bijeenkomst uit de Meet the Member-serie maken we kennis met Art Table-lid Anne de Haij, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Anne de Haij studeerde kunstgeschiedenis en kunst- en cultuurwetenschappen, was als universitair docent kunstfilosofie en cultuurgeschiedenis verbonden aan de Erasmus Universiteit en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkte bij het Kunstmuseum Den Haag als strategisch adviseur van de directie, waar ze zich onder meer richtte op inclusie en diversiteit en verantwoordelijk was voor het Mondriaanjaar en het project Glans en geluk. Kunst uit de Wereld van de Islam. Inmiddels is ze alweer ruim een jaar directeur bij het Stedelijk Museum Schiedam.

In Conversation with: Rebecca Salter

Categorie: Advocacy // Tijdens deze online bijeenkomst uit de reeks Conversation with… ontmoeten we Rebecca Salter, de eerste vrouwelijke President van de prestigieuze Royal Academy of Arts in Londen sinds de oprichting in 1768.

Lezing Rachel Esner en Beatrice von Bormann

Auditorium Stedelijk Museum Amsterdam

Categorie: Advocacy // In deze lezing gaan UvA-kunsthistorica Rachel Esner en curator moderne kunst van het Stedelijk Museum Beatrice van Bormann in op hun gezamenlijke onderzoek naar de onderbelichte rol van en kennis over de invloed van vrouwelijke kunstkopers, verzamelaars, kunsthistorici en conservatoren in Nederland.

In Conversation with: Kamini Sawhney

Categorie: Advocacy // Tijdens deze online bijeenkomst uit de reeks Conversation with… ontmoeten we Kamini Sawhney, founding director van het nieuwe Museum of Art and Photography in Bengalore, India. ArtTable-bestuurslid Nienke van der Wal spreekt haar over haar visie op de rol van musea en het inbedden van het Museum of Art and Photography in de lokale communities waartoe deze nieuwe instelling zich verhoudt.

Van de leden Voor de leden: COME ALIVE

Categorie: Empowerment // ArtTable-lid Ine Gevers nodigt je uit voor COME ALIVE, een grootschalige ervaringstentoonstelling over erotiek als levenskracht.

TEFAF Maastricht: tickets & borrel 

Categorie: Community // Voor de leden van ArtTable zijn er tickets beschikbaar voor TEFAF Maastricht op 25 juni. Vanaf 14.00 uur is het mogelijk de beurs te bezoeken. Om 16.00 uur ontmoeten we elkaar voor de borrel.

Meet the Members: Nynke de Haan & Liv Vaisberg

Categorie: Community // Tijdens deze online bijeenkomst uit de Meet the Members-serie maken we kennis met twee vrouwen die recent lid zijn geworden van ArtTable: Nynke de Haan en Liv Vaisberg. 

ArtTable ontvangst vernieuwd Museum Arnhem

Categorie: Community // We bezoeken het vernieuwde Museum Arnhem. De middag wordt geopend door directeur Saskia Bak en curator Manon Braat vertelt over de tentoonstelling Ten minste houdbaar tot.

Unseen Photo Fair: Talk & Drinks

Westergasfabriek

Tijdens de Unseen Photo Fair in Amsterdam ontmoeten we elkaar in de Meijburg Lounge voor een drankje en een talk van Willemijn van der Zwaan, curator van Fotomuseum Den Haag.

Van de leden Voor de leden: Moving Stories

Museum Het Valkhof

ArtTable-leden Hedwig Saam en Marie Stel nodigen je uit voor een bezoek aan de tentoonstelling Moving Stories. Om 15.00 u geeft conservator moderne en hedendaagse kunst Marie Stel een rondleiding. Een van de deelnemende kunstenaars zal daar bij aansluiten. Om 16.30 u praten we na onder het genot van een hapje en een drankje in het museumcafé.