Bezoek Sonsbeek 20→24

Sonsbeek 20→24 Arnhem

Omdat de opening van Sonsbeek 20→24 verschoven is naar begin juli, vindt het geplande bezoek niet plaats op 24 juni maar op donderdag 8 juli. Curator Aude Mgba zal de aanwezigen te woord staan en vertellen over het programma dat zichtbaar blijft met een doorlopend programma tot en met 2024. Het concept waarmee Bonaventure Ndikung […]

Online Expert Talk met Malou te Wierik

Online

Hoe bereik je een breder, jong publiek via social media? Exclusief voor ArtTable-leden geeft Malou te Wierik een expertlezing over hoe je social media kunt inzetten voor je culturele instelling. Met actuele praktijkvoorbeelden uit de sector, inzichten in het social mediagebruik van jongeren, en de opkomst van cultuur-influencers. Malou te Wierik is co-directeur van Buro […]

ArtTable Talk op de PAN

PAN Amsterdam RAI, Hall 8, Europaplein, Amsterdam

Op vrijdagmiddag 19 november mag ArtTable zich presenteren op de PAN. We zullen daar op het PAN podium praten over de kansen voor vrouwen in de kunstwereld, en vertellen over de plannen van onze netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de beeldende kunst. Onder meer Jacqueline Grandjean zal spreken. Zij verruilde recent de Amsterdamse Oude Kerk […]

Algemene ledenvergadering 2022

We nodigen je van harte uit voor de algemene ledenvergadering op 3 maart om 16.00 uur. De bijeenkomst zal plaatsvinden in BAK (Basis voor Actuele Kunst) en duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop houden we een borrel en kan je de tentoonstelling No Linear Fucking Time bekijken. De vergadering zal worden gestreamd zodat deze ook […]

Meet the Member: Anne de Haij

Online

Community // Tijdens deze online bijeenkomst uit de Meet the Member-serie maken we kennis met Art Table-lid Anne de Haij, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Anne de Haij studeerde kunstgeschiedenis en kunst- en cultuurwetenschappen, was als universitair docent kunstfilosofie en cultuurgeschiedenis verbonden aan de Erasmus Universiteit en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkte bij het Kunstmuseum Den Haag als strategisch adviseur van de directie, waar ze zich onder meer richtte op inclusie en diversiteit en verantwoordelijk was voor het Mondriaanjaar en het project Glans en geluk. Kunst uit de Wereld van de Islam. Inmiddels is ze alweer ruim een jaar directeur bij het Stedelijk Museum Schiedam.

In Conversation with: Rebecca Salter

Categorie: Advocacy // Tijdens deze online bijeenkomst uit de reeks Conversation with… ontmoeten we Rebecca Salter, de eerste vrouwelijke President van de prestigieuze Royal Academy of Arts in Londen sinds de oprichting in 1768.

Lezing Rachel Esner en Beatrice von Bormann

Auditorium Stedelijk Museum Amsterdam

Categorie: Advocacy // In deze lezing gaan UvA-kunsthistorica Rachel Esner en curator moderne kunst van het Stedelijk Museum Beatrice van Bormann in op hun gezamenlijke onderzoek naar de onderbelichte rol van en kennis over de invloed van vrouwelijke kunstkopers, verzamelaars, kunsthistorici en conservatoren in Nederland.

In Conversation with: Kamini Sawhney

Categorie: Advocacy // Tijdens deze online bijeenkomst uit de reeks Conversation with… ontmoeten we Kamini Sawhney, founding director van het nieuwe Museum of Art and Photography in Bengalore, India. ArtTable-bestuurslid Nienke van der Wal spreekt haar over haar visie op de rol van musea en het inbedden van het Museum of Art and Photography in de lokale communities waartoe deze nieuwe instelling zich verhoudt.

Van de leden Voor de leden: COME ALIVE

Categorie: Empowerment // ArtTable-lid Ine Gevers nodigt je uit voor COME ALIVE, een grootschalige ervaringstentoonstelling over erotiek als levenskracht.

TEFAF Maastricht: tickets & borrel 

Categorie: Community // Voor de leden van ArtTable zijn er tickets beschikbaar voor TEFAF Maastricht op 25 juni. Vanaf 14.00 uur is het mogelijk de beurs te bezoeken. Om 16.00 uur ontmoeten we elkaar voor de borrel.